Fria bussresor nästa år om S får styra

I en insändare frågar sig signaturen Mona P vilka partier som vill införa fria bussresor för pensionärer i Falkenbergs kommun. Vi socialdemokrater kommer att införa fria bussresor för seniorer över 75 år om vi får förtroendet att leda kommunen. Vi går till och med så långt att vi lovar att införa det 2019.

Varför? Därför att även de med mindre plånbok ska kunna transportera sig, därför att det är bra för miljön, därför att det hjälper seniorer att komma ut och träffa vänner och röra på sig. Slutligen är det ett bra sätt att hålla ihop en kommun med långa avstånd och minska klyftan mellan stad och landsbygd.
Blir det framgångsrikt för gruppen över 75 år kan vi tänka oss att även erbjuda det för yngre seniorer så småningom.
 
Per Svensson, kommunrådskandidat (S)