Allt om valet av ombud till partikongressen

Nu är det dags att välja vem som ska representera Socialdemokraterna i Falkenberg på partikongressen i Göteborg 12-18 april 2017. 21 november - 16 december har alla medlemmar möjlighet att poströsta på de nominerade kandidaterna. Under partikongressen formas Socialdemokraternas framtidspolitik för de kommande åren, man väljer också en ny partistyrelse.
Falkenbergs arbetarekommun har ett ombud till partikongressen. De som nominerats och tackat ja till att kandidera är: Peter Dygården, Marcelle Farjallah, Gustav Kristensson, Andreas Lundberg, Nils-Håkan Nilssson, Per Svensson och Kerstin Zander
21 november – 16 december har alla medlemmar möjlighet att rösta på en av dessa kandidater. Den som får flest röster kommer sedan att få representera Socialdemokraterna i Falkenberg på partikongressen.

Inom kort kommer du få hem ett brev med röstkuvert och information om hur du röstar.
 
Så här går röstningen till:
1)    Bestäm dig för vilken kandidat som du vill rösta på och sätt ett kryss i rutan framför din kandidat på valsedeln.
2)    Lägg valsedeln i valkuvertet.
3)    Lägg valkuvertet i det portofria svarskuvertet.
OBS! Din namnetikett måste sitta kvar på svarskuvertet för att rösten ska kunna prickas av!. Tar du bort etiketten blir din röst ogiltig.
4)    Lägg svarskuvertet på brevlådan eller lämna det i receptionen på Folkets Hus.
5)    Senast den 16 december ska din röst vara arbetarekommunen tillhanda. Tänk på att det kan ta upp till tre arbetsdagar innan posten kommer fram.
 
Detta händer med din röst:
1)    Ditt svarskuvert läggs oöppnat i den förslutna valurnan.
2)    Arbetarekommunens valförrättare öppnar valurnan och prickar av alla svarskuvert mot röstlängden.
OBS! Din namnetikett måste sitta kvar på svarskuvertet för att rösten ska kunna prickas av.
3)    Efter avprickning öppnas svarskuverten. Valkuverten skickas oöppnade till partidistriktet. Den 9 januari 2017 är det rösträkning på partidistriktet och då öppnas valkuverten och rösterna räknas.
4)    Efter att rösterna är räknade offentliggör partidistriktet vilka som blivit valda till kongressombud.
 
Har du några frågor kring valet så är du välkommen att höra av dig till Fredrik Johansson på Expeditionen: mailto:falkenberg.sap@telia.com telefonnummer: 0346-124 10 eller 072-721 24 10

 

Kandidaterna


Nils Håkan Nilsson
Ort: Långås

Mina frågor: Arbetsmiljö samt ungdomars anställningsvillkor

Om mig: Bryggeri arbetare samt huvudskyddsombud på Carlsberg i Falkenberg.
Jobbar heltid fackligt med diverse göromål (arbetsmiljö, Rehab m.m.)
Lever med min familj i Långås, Sambo Anette samt två barn i tjugoårs åldern.
Fritidsintressen huset, veteran bilar, resa, motorsport m.m.

Kerstin Zander
Ort: Falkenberg

Mina frågor: Mina hjärtefrågor är ett jämlikt och rättvist samhälle för alla, alla skall vara med, frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Om mig: Är du förvånad att jag kandidera som kongressombud, vore det inte för att, jag tror, jag behövs för att få en balans i olika frågor på kongressen. Min styrka är att jag vågar sticka ut och ta fighten.

Peter Dygården
Ort: Falkenberg

Mina frågor: Utbildning och mående bland barn o ungdomar i Falkenberg.
Hur får vi hela kommunen att utvecklas.

Om mig: Jag är 47 år bor med familj i villa, Annika och barnen Ellen, Malte och Hannah. Arbetar som anestesisjuksköterska på operation i Halmstad.
Just nu mitt uppe i livet där tiden ägnas åt familj, arbete och politik och reser gärna när tillfälle finns.

Gustav Kristensson
Ort: Vinberg

Mina frågor: Att det ska bedrivas en bra verksamhet med de skatte och avgiftsfinansierade verksamheterna. Det är viktigt att kommunen och regionen är aktörer i de olika verksamhetsområdena som de ansvarar för.

Om mig: Jag heter Gustaf Kristensson och bor på Skärslidarna vid Tröingeberg. Jag bor där med min familj med ett lantligt läge med närheten till stan. Jag ser mig själv som en person som samlar intryck från människor i min omgivning och bearbetar de innan jag tar några förhastade slutsatser och försöker skapa bra underlag till förändringar som merparten ska kunna acceptera och ska känna nöjda med. Men sen så kan jag även vara väldigt bestämd vad det gäller att beslut fattas enligt befintligt regelverk och befintliga rutiner. Rund på utsidan men fyrkantig på insidan. ;) 

Andreas Lundberg
Ort: Skogstorp

Mina frågor: Skola/utbildning

Om mig: Jag är 39 år, gift och har två barn som är 8 och 12 år. Jag är utbildad och legitimerad lärare i SO-ämnena för år 6-9 och har arbetat som lärare i 15 år. Det jag framför allt vill arbeta för är:
-att lärare skall få vara lärare och
-en större utbredning av det så kallade 2-lärarsystemet (under en lektion har en klass tillgång till 2 lärare med samma ämneskompetens).
Jag vill också arbeta för att staten skall ta ett större, framför allt ekonomiskt, ansvar för grundskolan än vad som är fallet idag.

Marcelle Farjallah

Ort: Falkenberg

Mina frågor: Mina hjärtefrågor är bl.a. bostadspolitik ”framtidens bostäder”. För mig är det en självklarhet för socialdemokrati att alla ska ha rätt till en bostad. En bostadspolitik som förhinder segregation och utanförskap. Vi måste värna och effektivisera allmännyttan för att få en hållbar bostadspolitik både på kommunal samt riksnivå.
Jag kommer även att jobba aktivt med en trygg barnomsorg och en bra skola. Vi sak ge våra barn en bra utvecklande barndom och en bra skolgång. Förskolan är en första viktig steg till barnens skol-och utbildningsprocessen. Den sociala och pedagogiska stimulans som barnen bemöter första åren påverka deras möjlighet och förutsättningar till utveckling och lärande. En bra skola där man håller kvalité och en hög standard, där alla barn blir sedda och alla barns behov av lärande är tillgodosedda.

Om mig: Jag heter Marcelle Farjallah och är 54 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Libanon. Jag bor i Falkenberg tillsammans med min man. Vi har tre gemensamma barn och fyra barnbarn. Jag är ordförande för socialdemokraterna i Falkenberg samt ledamot i Kommunstyrelse och dess utskott samt kommunfullmäktige. På min fritid försöker jag samordna tiden för min familj och för mina politiska uppdrag.
Jag är socialdemokrat för att välfärden är viktig för mig. Alla är lika värda. Socialdemokratin skall bygga på att bl.a. binda ihop olika klasser i samhället så att vi gör Sverige tryggare för alla.
 
 
Per Svensson

Ort: Västra gärdet, Falkenberg

Mina frågor: Att skapa ett mer jämlikt samhälle med bättre skola, omsorg och arbetsmarknadspolitik.

Om mig: Jag vill att kongressen tar beslut för att modernisera partiet så det blir mer relevant i människors vardag. Vi måste fokusera mer på att få en skola, omsorg och arbetsmarknadspolitik som fungerar istället för att skydda gamla system. Då kan vi bli mer relevanta för vanliga människor och skapa ett mer jämlikt samhälle. Folk måste se en tydligare skillnad på socialdemokratisk och borgerlig politik.
 
 
 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter